HELYIEKNEK

Cseresznye fesztivál

A szomolyai rövid szárú fekete cseresznye világszerte híres. Minden esztendőben megünnepeljük ennek a csodálatos gyümölcsnek az ünnepét. Június elején tartjuk a Cseresznye Fesztivált.

Itt megkóstolhatják a szomolyai határban termett gyümölcsöket, az ebből készült ellenállhatatlan rétest a lekvárt, a pálinkát. A híres szomolyai cseresznye mézédes, ellenállhatatlanul finom.

A programon a gyümölcsből készült étel- és italkülönlegességek mellett kulturális programokkal is várjuk az érdeklődőket. Tartalmas, hangulatos népművészeti, kézműves és egyéb szórakoztató programok gondoskodnak a szabadidő kellemes eltöltéséről  Kicsik és nagyok, fiatalok és idősek egyaránt kikapcsolódhatnak.

Szombat hajnalban szokás szerint a Rece Hagyományőrző Egyesület segítségével kidoboljuk az elkövetkezendő két nap rendelkezéseit. Kora délutánig a különböző kulturális programok kerülnek előtérbe, majd következik a hivatalos megnyitó.  Meglepetés sztárvendég, koncertek és szabadtéri zene villanyoltásig.

A vasárnap a zene jegyében telik, víg nóta száll a levegőben és mindenki rophatja délutánig. Látogassanak el hozzánk és élvezzék velünk ennek a nagyszerű napnak az ízeit hangulatát.