HELYIEKNEK

Élő, világító, adventi kalendárium

Kedves Szomolyai lakosok! Újabb 1 év elteltével ismét elérkeztünk a karácsonyvárás időszakához. Újra meghirdetjük a tavalyi év kedves játékát az ÉLŐ, VILÁGÍTÓ, ADVENTI KALENDÁRIUM játékot.

Annak, aki még esetleg nem ismerné: a játék lényege, hogy december 1-től december 24-ig minden nap kis falunk más-más házának kidíszített ablakában jelenik meg a 24 szám kivilágítva, jól láthatóan.

Az ablakot bárhogyan lehet díszíteni, de a sorszámnak (1-24) meg kell jelennie és napról napra az idő elteltével egyre több ablakban világítanak számok, végül pedig Szenteste, december 24-én egyszerre villan majd fel az összes. Természetesen senki nem tudatja, hogy melyik lesz a kezdő és a sorban következő számot viselő ablak. Hogy melyik nap, hol található a sorszámmal ellátott kidíszített világító ablak az meglepetés, azt a vadászoknak, az adventi kalendárium ablak nyitogatóinak a faluban sétálva kell megkeresniük, lefényképezni és miután 20 órakor az önkormányzat oldalán közzétesszük az aznapi ablak fotóját, mindenki feltöltheti a saját maga készített fotóját!

Aki minden ablakot megkeres, és azt fotóval bizonyítja, annak szorgalma jutalmat fog érdemelni! Az előző évhez hasonlóan Jurecska Györgyné polgármester és Nagyné Lakatos Angéla alpolgármester által felajánlott ajándékokat kapják a leglelkesebb szomolyai lakosok!

A játékban bárki részt vehet, akár úgy, hogy ablakdíszt készít, akár úgy, hogy a faluban sétálva megkeresi az aznapi számot, és lefotózza. A kreatív ablakdíszítők jelentkezni november 25-ig tudnak Nagyné Lakatos Angélánál. Akinek van kedvenc száma, amit szeretne kivilágítani az ablakban 1 és 24 között, az a jelentkezésében írja meg. (Ha már esetleg előbb lefoglalta valaki a kért számot, akkor másikat kell választania!)

Bátran kérdezzetek, ha megakadtok, mindenben segítünk! Legyen újra egy gyönyörű, közös karácsonyvárásunk!