HELYIEKNEK

Koronavírus tájékoztató 2020. március 16. (2)

Tisztelt külföldről érkező Szomolyaiak!

Kérjük Önöket, hogy legyenek tekintettel az itt élő családtagjaikra, rokonaikra, a szomolyai lakosokra és csökkentsék minimálisra a közösségben való részvételt. Lehetőleg maradjanak az otthonukban! A jelenlegi szabályok alapján 2 hetes hatósági házi karanténra kötelezik azokat, akik például Olaszországból érkeznek haza.

A szomolyai lakosok érdekében kérjük Önöket, hogy amennyiben külföldről, BÁRMILYEN ORSZÁGBÓL érkeznek haza, haladéktalanul jelezzék a pmhszomolya@t-online.hu e-mail címen. Kérjük megjelölni, hogy hol és mennyi ideig tartózkodtak, mennyi időre és mikor tértek haza, a lakcímet vagy azt a címet, ahol tartózkodni fognak az itthonlétük alatt, valamint azon személyek nevét és életkorát, akikkel egy házban lesznek itthonlétük alatt.

A hatósági házi karantén ellenőrzésére egyelőre nincs eszközünk, de azonnali bejelentést fogunk tenni azokról, akik nem így cselekszenek, és tudomásunkra jut hogy a felhívás ellenére mozognak a településen! Megkérek minden jogszabálykövető állampolgárt, hogy tegyenek hozzám hasonló módon mindannyiunk érdekében. Közös cél, hogy megvédjük közösségünket!

Mi komolyan vesszük a jelenlegi helyzetet. Ha mindenki betartja az előírásokat, akkor nem lehet majd gond! Az előírások betartása, az együttműködés megmenthet minket attól, hogy a fertőzés megváltoztassa a mindennapjainkat.

Kérem Önöket, hogy cselekedjenek helyesen a közösség érdekében!

Szomolya, 2020. március 16.
Jurecska Györgyné polgármester asszony s.k.