HELYIEKNEK

Kutyák ivartalanítási kampánya

Szomolya településén és más településeken is hatalmas gondot jelent a túlszaporulatok megállítása és a kóbor kutya létszám lecsökkentése. Ennek az egyetlen hatékony módja az ivartalanítás! Minden egyéb kezdeményezés csak tűzoltás és megoldáshoz nem vezet.

Ez a munka már el is kezdődött Szomolyán. A munkafolyamatot az alapítvány vezetője végzi. Nagyon nagy segítséget jelent a lakosság segítő közreműködése köszönjük szépen a pozitív hozzáállást!

Az ivartalanított szuka soha többé nem fog tüzelni és fialni, ráadásul több pozitív egészségügyi vonzata is van annak, hogy a kutyák nemi hormon működése leáll (pl. különböző daganatos betegségek és a gennyes méhgyulladás megelőzése).

Az ivartalanítás egy rutin műtét. Ez azt jelenti, hogy az orvosoknak nem okoz gondot, nem komplikált, nem tart időben sokáig és a lábadozás is rövid időt vesz igénybe.

Kutyájuk ivartalanítási igényét jelezhetik a polgármesteri hivatalban személyesen vagy telefonon, ill. közvetlenül az alapítvány felé a zsanella@gmail.com e-mail címen.

SEGÍTSÉK MUNKÁNKAT PONTOS INFORMÁCIÓKKAL, HOGY SZOMOLYA TELEPÜLÉSE AZ ORSZÁGBAN AZ ELSŐ OLYAN TELEPÜLÉSEK KÖZÉ KERÜLJÖN, AHOL AZ ÖNKORMÁNYZAT ÉS AZ ÁLLATVÉDŐK PÉLDAMUTATÓ ÖSSZEFOGÁSÁNAK EREDMÉNYEKÉPPEN MEGOLDÓDIK A KÓBOR KUTYA PROBLÉMA HOSSZÚ TÁVON!

További információk az ebek összeírásárólmegnyitás (.pdf)