HELYIEKNEK

Nyári kézműves tábor Szomolyán

2021 nyarán első alkalommal várja kis falunkban élő gyermekeket a szomolyai kézműves tábor.

A tábor megszervezésével a nyári szabadidő hasznos eltöltéséhez szeretne önkormányzatunk lehetőséget biztosítani. Tudjuk, hogy a szülők válláról nem kis terhet vennénk le azzal, hogy néhány órára a gyerkőcök aktív kikapcsolódását átvállalnánk.

Célunk elsősorban a kézügyesség és a kreativitás fejlesztése, e mellett fontosnak tartjuk a testi, szellemi, érzelmi felfrissülést, az önfeledt kikapcsolódás, játék biztosítását. Hozzá szeretnénk járulni az önállósulás kialakulásának fejlesztéséhez, a társas kapcsolatok, a szocializáció, a megfelelő viselkedési formák kialakulásához, az önismeret fejlesztéséhez.

Rengeteg újdonság kipróbálását, megtanulását tervezzük a foglalkozások során. Köztük a gyöngyfűzést, fonást, batikolást, képkészítést, szalvétatechnikát, gipszöntést, üvegfestést, és különböző papír munkákat. Minden gyermek kedvence a kókuszgolyó. Egyik délelőttünkön megtanulják annak elkészítését a nyugdíjas klub tagjaitól a faluház konyháján.

Az alkotó tevékenység mellett aktív pihenés, kirándulás is része a tábor minden napjainak. A délutáni programokat a kedvelt és nagy látogatottságnak örvendő turisztikai célpontok meglátogatásával, túrázással töltjük, természetesen, ha az időjárás engedi.

09 órától délután 15 óráig tartanak a foglalkozások minden nap.

Reggeli étkezést otthon kell biztosítani a gyerkőcöknek, ebédet pedig kapnak minden nap a központi konyhán. Innivalót, rágcsálni valót hozhatnak magukkal.

Amennyiben programunk elnyerte a szülők és a gyerkőcök tetszését, úgy jelentkezni lehet július 16-án este 20 óráig a plakáton szereplő elérhetőségeken.