HELYIEKNEK

Cseresznyevirágzás ünnepe

A szomolyai rövidszárú fekete cseresznyefák mikor már tavaszi virágpompájukban díszelegnek a kíváncsi látogatók meg is tekinthetik kis falunkban egy rendezvény keretein belül.

Már 4 alkalommal került megrendezésre a Cseresznyevirágzás Ünnepe Az egykori kőhodály körül kialakított rendezvénytéren. A finom Szomolyai borok, pálinkák, a hamisítatlan kézműves termékek lekvárok, cseresznyés sütemények és szórakoztató programok mellett állandó programelem a rendezvényen a futóverseny. 3 távon versenyezhetnek a lelkes sportolók: hosszú-, közép és rövidtávon.

A felállított szabadtéri színpadon színes műsorok szórakoztatják a nézőket. A gyerekek egész napos játszóházban ismerkedhetnek különböző technikákkal.

Délutáni programként a Túrázás szerelmeseinek bemutatjuk Szomolya nevezetességeit , így természetesen a virágzó cseresznyefákat, az egykori pincelakásokból kialakított apartmanokat, a Hungarikum listán szereplő kaptárköveket, a fazekasházat, illetve a kilátót is.  

A nap lezárásaként a helyi borászok pincéibe látogathatunk el, egy felejthetetlen bortúrán vehetnek részt az érdeklődők.